Visie

"The best way to predict the future, is to create it" (M. Drucker)

Geest

De geest die in ons lichaam zetelt, vertegenwoordigt het psychologische niveau van ons bewustzijn. Dit is het domein van het denken, van ons intellect, van onze gedachten en van onze emoties. Veelal worden de hersenen beschouwd als de thuisbasis van onze geest en worden de hersenen vergeleken met een complex en geavanceerd computersysteem. Net zoals andere organen stoffen produceren, zoals de lever gal aanmaakt of de maag zuren en sappen produceert, zijn de hersenen het productiecentrum voor een heel belangrijk element van ons bewustzijn: gedachten. Met onze gedachten creëren wij onze realiteit en deze realiteit laten we onszelf ervaren middels emotionele en lichamelijke gewaarwordingen.


“Alles wat wij zijn, komt voort uit onze gedachten. Met onze gedachten scheppen wij de wereld.” (Budha)


Gedachten en emoties

Emoties en gedachten worden vaak als twee gescheiden werelden ervaren. Het denken wil soms het één, terwijl het gevoel iets heel anders aangeeft. Toch is dit idee van een gescheiden wereld tussen emotie en ratio een illusie. Het zijn twee verschillende vormen van dezelfde eenheid, ondeelbaar en onafgescheiden. Een vergelijking is te maken met de muziek. In geschreven vorm, bevat een partituur of notenblad alle informatie over het muziekstuk: tempo, dynamiek, melodie. Alles staat erop als een scherpe, kille instructie. Maar als de noten door een virtuoze muzikant worden opgevoerd, wordt het muziekstuk ervaren in al haar schoonheid en worden snaren geraakt die tranen kunnen doen vloeien. De instructie staat op papier is droog en scherp, net als ons intellect. De opvoering is rond en soepel, zoals onze emoties. Op deze manier zijn verstand en gevoel één, maar van een hele verschillende orde.


“Het leven van een mens, is wat zijn gedachten ervan maken.” (Marcus Aurelius)


Behandeling

Door middel van cognitief gedragstherapeutische technieken leren cliënten in kortdurende en oplossingsgerichte sessies om grip te krijgen op hun mentale faculteit. Op bewezen effectieve en wetenschappelijk onderbouwde wijze wordt gewerkt aan het versterken van de veerkracht, weerbaarheid en het zelfregulerend vermogen. Op deze manier zijn cliënten na afloop in staat om zelfstandig aan de eisen van hun specifieke situatie te voldoen en ook naar de toekomst op een duurzame wijze hun mentale gezondheid te waarborgen.

Een behandeltraject bestaat uit een vast aantal sessies en contactmomenten. Door de gekozen benadering van positieve en kortdurende psychotherapie, wordt voldoende effect in termen van (deel)herstel en re-integratie behaald in gemiddeld 5 sessies. Tussentijds wordt er gewerkt met huiswerkopdrachten, vaak ondersteund door e-health programma’s en online modules. Op deze manier zorgen wij voor een positieve en actieve houding bij de cliënt, en kunnen cliënten elke dag blijven werken aan hun proces onderweg naar balans, herstel en terugkeer in de volle breedte van het leven. . 

Adres

Prins Bernhardlaan 4
2405 VZ  ALPHEN AAN DEN RIJN

Contacten

Email: info@psyos.nl                     
Telefoon +31 (0)6 41 88 3236 

Links

KvK : 77475798
Btw: NL002053837B54