Ontmoet PsyOS

psychologica

PsyOS 

PsyOS is een jonge organisatie met jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met psychische klachten en begeleiden van mensen en organisaties bij vragen rondom persoonlijke groei, effectiviteit, prestaties en mentaal welzijn.

Afhankelijk van de hulpvraag wordt een maat-oplossing geboden. Of het nu gaat over depressie, burn out, slaapproblemen, angst- en paniekklachten of juist over persoonlijke groei en persoonlijk leiderschap, PsyOS helpt om de persoonlijke doelen snel en effectief te bereiken.

Voor organisaties bieden wij workshops en trainingen met impact!, gericht op het bevorderen van inzetbaarheid en mentaal welzijn van medewerkers en teams.

Ontmoet 
Jan Machek

Jan Machek is in 1999 afgestudeerd in Sociale en Organisatie-psychologie op de universiteit in Utrecht. Sindsdien heeft hij altijd gewerkt op het snijvlak van mentale gezondheid en werk, zowel in de preventieve als de curatieve sfeer. De laatste vijftien jaar werkt Jan als senior- en stafpsycholoog bij ArboNed, waar hij verantwoordelijk is voor de psychologische dienstverlening en als psycholoog/behandelaar bij "De Praktijk" in Alphen aan den Rijn. Dagelijks begeleidt hij mensen met uiteenlopende klachten en problemen. Soms klein, soms groot, de ene keer werkgerelateerd en de andere keer volledig in de persoonlijke sfeer. En of het gaat om overspannenheid of burn-out, slaapproblemen, angst, paniek, somberheid of een ingrijpende gebeurtenis die het leven even op de kop zet, altijd probeert hij de hulp te bieden, waarmee iemand zelf aan de slag kan om weer grip te krijgen en verder te kunnen.

“Ik ben ervan overtuigd, dat ieder mens van nature al beschikt over alles wat hij of zij nodig heeft om obstakels te overwinnen en doelen te behalen, en in bredere zin om volledig tot zijn of haar recht te komen. Dat is het uitgangspunt van de positieve en oplossingsgerichte psychologie. De mensen helpen om dat geweldige vermogen aan te boren en grip te krijgen op hun eigen leven, is het doel van mijn werk.”

Een bijzondere interesse heeft Jan in het behandelen van slaapproblemen. "Steeds meer mensen laten weten moeilijk te slapen en krijgen daardoor allerlei vervelende klachten. En als slaapproblemen aanhouden, dan lukt het op den duur niet meer om normaal en effectief te functioneren. Maar slapen is gedrag, en gedrag kun je leren!"  

Naast psycholoog, muzikant en vader vervult Jan nog meer rollen in zijn leven. Samen met zijn vriendin Sabina, ontdekken zij dagelijks de wonderen wereld van opvoeden, zorgen en loslaten. “Als ouder wil je dat je kinderen zowel fysiek als mentaal en spiritueel gedijen en als (kleine) mensen volledig tot hun recht komen. Iets waar ik als psycholoog de “grote mensen” bij mag begeleiden.

Als behandelaar streeft Jan ernaar om mensen te raken en te bewegen. Dezelfde passie komt tot uitdrukking in zijn liefde voor muziek. En net als in de persoonlijke gesprekken is ook in zijn muziek de zoektocht er één naar ‘expressie’. “Als je een manier weet te vinden om dat wat zich binnen in je afspeelt, hoe je die woelige en fantastische innerlijke wereld, naar buiten kunt brengen, is dat een bron van geluk en voldoening”. En dat is waar het ook in de gesprekken over gaat. Het intappen op de innerlijke bron van creativiteit en leren jezelf volledig tot uitdrukking te brengen. 

Adres

Prins Bernhardlaan 4
2405 VZ  ALPHEN AAN DEN RIJN

Contacten

Email: info@psyos.nl                     
Telefoon +31 (0)6 41 88 3236 

Links

KvK : 77475798
Btw: NL002053837B54